Παγωτό… γάλα με τριαντάφυλλο!

11 Αυγούστου 2024
linkedin
Μερίδες
10-12
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
5-6 ώρες στην κατάψυξη
Υλικά

20 ροδοπέταλα
1 κουταλιά (15γρ.) ζάχαρη
2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος
1 τενεκεδάκι (397γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι κόκκινο φυσικό χρώμα ζαχαροπλαστικής
1/3 φλ. (85ml) ροδόσταγμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ροδοπέταλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να βγάλουν όλο το άρωμά τους τα ροδοπέταλα. 
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και βάζουμε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Χαμηλώνουμε εντελώς την ταχύτητα του μίξερ και βάζουμε το ροδόσταγμα. 
Απλώνουμε πλαστική μεμβράνη σε μία ορθογώνια φόρμα με διαστάσεις 12Χ31εκ. Βάζουμε μέσα το παγωτό και το κλείνουμε καλά με την πλαστική μεμβράνη. 
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά βάζουμε το παγωτό στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ και χτυπάμε ξανά. Με αυτό τον τρόπο θα διαλυθούν πιθανόν κρύσταλλοι. Ξαναβάζουμε πλαστική μεμβράνη στη φόρμα και απλώνουμε μέσα το παγωτό. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες να παγώσει. Για να σερβίρουμε βάζουμε το ειδικό κουτάλι παγωτού σε ένα ποτήρι με νερό και βγάζουμε μπάλες από το παγωτό. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές